-->

duminică, 25 noiembrie 2012

Mehedinţiul în "era" porcului

Dacă aruncăm o privire pe zodiacul chinezesc, doar aşa să ne distrăm, aflăm că nativul Porc este devotat, scrupulos, milos, corect, sensibil, generos, pacifist, sincer, tolerant. Atâtea calităţi la un porc, mai ales la figurat, ne deranjează teribil.

În realitate omul-porc, potlogarul politic, nu are nimic din calităţile porcului zodiacal. Este nesincer, insensibil, nemilos, incorect, mincinos, murdar sufleteşte şi cu o moralitate îndoielnică.
În zodiacul amintit, dar numai acolo, porcul găseşte o plăcere imensă în ajutorul dat altora, iar zâmbetul acestora îl fac cu adevărat fericit. În realitate însă, vorbim atenţie de omul-porc, de potlogarul de pe stâlpi care îţi cerşeşte cu nesimţire votul, nu găsim nimic din calităţile porcului zodiacal.
Mă opresc aici cu prezentarea porcului din zodiac, oricum îţi este imposibil să urmăreşti toate "calităţile" acestui animal. Dar cine este porcul din titlul articolului ? Un "ziarist vedetă" local ne oferă răspunsul. De un "profesionalism" desăvârşit, pe când lucra la un "RTV" din Severin, cu doar câţiva ani în urmă, grohăia în mod greţos pe postul respectiv şi trimitea săgeţi spre porcul cu pricina (gramatical are de ales între Indicativ sau Subjonctiv). Cine este ? Haideţi că nu e deloc greu. Important este că Mehedinţiul a intrat în domeniul său feudal sub oblăduirea partidului-stat U.S.L. 
Experienţa ultimilor 22 de ani de aşa-zisă democraţie, de capitalism primitiv, de politicianism potlogăresc, ne arată că totul se decontează la un moment dat. Aşa cum în urmă cu un an de zile, parcă am şi uitat cât timp a trecut, adepţii partidului-unic, mai sus amintit, schelălăiau pe la toate colţurile şi se jurau că vor face "mult bine poporului asuprit de PDL". Potlogarii, de la putere sau din opoziţie, au prostul obicei să compromită într-o secundă, fatidică pentru cei mulţi, tot ce au promis înainte de a ajunge la "butoanele" puterii. Dacă românii nu ar dovedi că au memorie "short term", poate că şi viitorul acestei ţări s-ar schimba.  


Istoria ne învaţă totul şi nimic nu este întâmplător pe lumea aceasta. Aşa că am mai spus-o şi o repet. Cel mai fascinant lucru referitor la putere, este că poate fi obţinută foarte uşor şi tot atât de uşor îţi poate fi luată.

                            LD

  Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Porcul il cunosc foarte bine si este asa cum ziceai gretos si urat de o iei la fuga. Mai rau ma deranjeaza catelandrul, OMUL NEGRU, cum zicea nea Matu. Isi vor rupe cu toti gatul curand si daca nu il vor rupe oamenii. La Caras cu ei sau mai departe. 10 pentru articol.

Nea Gigi Curatatorul de prosti sau nasul tuturor.

Anonim spunea...

Regret ca nu am putut colabora mai bine intr-un anumit moment. Pacat ca asemenea rahaturi conduc judetul. Cand vine vremea oamenilor cu bun simt? Nu vreau sa stiu raspunsul. Adi Obogea

Anonim spunea...

Trebuie sa fim mult mai uniti si sa le aratam ca suntem puternici nu numai pe blog. Ionut B

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?