-->

sâmbătă, 1 decembrie 2012

Ziua Naţională a tuturor românilor

Ziua Naţională a României ne obligă să ne amintim cu veneraţie de eroii noştri militari şi suntem datori să le respectăm numele şi jertfa.
Avem nevoie de adevăr, avem nevoie de credinţă. Avem nevoie să ne cunoaştem trecutul şi să ni-l asumăm în întregime.

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată și apoi publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.
La Drobeta Turnu - Severin, 300 de militari şi tehnică aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază au defilat astăzi, începând cu ora 10,00, la parada organizată în faţa Monumentului Eroilor.
Manifestarile au debutat cu ceremonia de depunere de coroane și jerbe de flori din partea instituţiilor locale, a organizaţiilor culturale, a elevilor şi partidelor politice. Delegaţia Filialei Mehedinţi a Partidului România Mare a fost condusă de preşedintele Ion Drãghia.
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a transmis tuturor românilor să cinstească ''această zi pentru că ea este cea mai înaltă culme a existenţei naţionale. Nu este un secret că mi-am dat doctoratul în istorie chiar cu o lucrare despre data de 1 decembrie la Alba Iulia. Eu ştiu pe ore, pe minute, ziua respectivă. Ar fi păcat ca generaţia noastră să strice ce a făcut generaţia de aur a Unirii. E o mândrie să fii român, am spus-o şi o repet, este singurul popor născut creştin în istorie. Niciodată nu aş putea trăi în altă ţară decât în ţara unde sunt înmormântaţi înaintaşii mei. Aş vrea ca românii, în această zi, să cinstească simbolurile naţionale, tricolorul, ideea de stat naţional român".

                  LD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?