-->

miercuri, 19 septembrie 2012

Călătoria în timp şi povestea incredibilă a lui Rudolf Fenz

Istorii greu de crezut despre oameni care au călătorit în timp abundă prin ziare şi la televizor. Dar cazul lui Rudolf Fenz e, poate, singurul documentat de poliţie. Dar este posibilă călătoria în timp ? Pe hartie, călătoria este posibilă, dar costurile sunt exorbitante.

Existenţa unor universuri paralele, între care putem călători fără să alterăm evenimentele trecute sau viitoare, rămâne o idee ştiinţifico-fantastică, deocamdată, care s-ar putea dovedi reală. 
Pornind de la teoria lui Albert Einstein potrivit căreia gravitaţia poate îndoi spaţiul şi timpul, mulţi fizicieni în frunte cu Ronald Mallet sunt convinşi că pot construi o cuvă care să rotească la viteze supersonice, suficient de mari să modeleze timpul. Dacă obiectul este rotit cu viteze uriaşe, timpul din interiorul lui ar putea forma o buclă ca un tunel prin care obiectul din interior ar putea călători în timp. Acţiunile unei persoane care ar putea călători în trecut ar afecta iremediabil viitorul. Modul nostru de a percepe lumea, spaţiul şi timpul este strâns legat de relaţia dintre cauză şi efect., care devine un paradox greu de trecut în călătoria temporală.
Se ştie că timpul este o noţiune relativă, după cum spune Einstein, iar orele petrecute la serviciu trec întotdeauna mai greu decât orele de distracţie.
Dar să ne întoarcem la cazul lui Rudolf Fenz. Tânărul american a dispărut, în anul 1876, pe când avea 31 de ani. A plecat la o plimbare de seară şi nu s-a mai întors acasă niciodată. Familia l-a aşteptat ani de-a rândul, bănuind că l-a răpit spiritul de aventură.
Se pare că Rudolf a încercat să se întoarcă acasă, dar la mulţi ani după ce toate rudele sale erau decedate de mult. În luna iunie a anului 1950, fără să bănuiască că lumea a fost zguduită de două războaie mondiale, Rudolf Fenz a fost izbit mortal de o maşină pe bulevardul Fifth Avenue din Manhattan. Poliţia i-a găsit în buzunare o carte de vizită cu numele lui, monede ieşite de mult din circulaţie şi bacnote de dolari emise înainte de 1870. Mai avea o chitanţă pentru îmbarcat cai şi una pentru închirierea unei trăsuri. Rudolf Fenz purta haine curate, îngrijit croite, dar din secolului al XIX-lea. Cureaua de la pantaloni avea o cataramă  veche, specifică modei secolului din care dispăruse. Arăta precum un actor gata să se urce pe scenă şi să joace un rol dintr-un roman celebru. Rolul propriei vieţi. 


Poliţistul Hubert Rihn a reuşit să descifreze misterul din jurul lui Rudolf Fenz, constatând că fotografia alb-negru din dosarul aflat în arhivele poliţiei (clasificat ca nerezolvat) este a bărbatului găsit mort pe Fifth Avenue.
Rudolf Fenz a călătorit într-o altă dimensiune 74 de ani, iar vârtejul timpului l-a aruncat sub roţile unei maşini la aceeaşi vârstă pe care o avea la data dispariţiei. 

Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comentarii:

Anonim spunea...

interesant articolul. nu cunoasteam cazul. am vazut un documentar in care se specifica faptul ca este posibila calatoria in timp, dar numai in viitor, nu si in trecut.

Anonim spunea...

De vreme ce e posibila e clar ca se poate face in ambele directii. Ing. Serban Constantinescu

Anonim spunea...

intersant

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?