-->

luni, 14 noiembrie 2011

Manevre pentru un scaun prăfuit

Am citit de curând materialul jurnalistului Iulian Gogonea, publicat în cotidianul Informaţia de Severin, despre situaţia din PC Mehedinţi şi a reuşit să surprindă, ca de fiecare dată, exact esenţa lucrurilor. Destul de rar se întâmplă ca un jurnalist local să rămână obiectiv în acest mediu politic preistoric. Este nevoie de curaj şi demnitate pentru a rezista în faţa basileilor (βασιλεύς) locali. Am schimbat denumirea intenţionat şi cred că cititorii n-au nimic de obiectat în această privinţă. Ne-am cam săturat de baroni, moguli, fanarioţi, latifundiari, mai nou faraoni, să încercăm şi alţi termeni, basilei, crai sau chiar nobili. Avem atâtea variante. Aşa deci, cu stereotip sau fără, vă felicit sincer, domnule Gogonea.
Revenind la recenta destituire pentru nepăsare a domnului Gheorghe Florescu, senatorul Vasile Nistor, preşedintele  excutiv al PC, de altfel, un nume gol fără nicio relevanţă pentru nimeni, a declarat ceea ce ştiam cu toţii de mult timp: înscăunarea lui Nicolae Tudorescu pe scaunul prăfuit al PC Mehedinţi. Despre această manevră politică, vizibilă cu ochiul liber, am ştiut încă din luna februarie a anului 2011. A fost şi motivul pentru care m-am revoltat în perioada repectivă şi i-am reproşat multe lucruri preşedintelui de atunci. Am făcut asta chiar din postura de preşedinte al Organizaţiei Municipale a P.C. Drobeta Turnu – Severin. Acest domn, N.T., fost vicepreşedinte la PSD Mehedinţi şi preşedinte la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mehedinţi, a fost aruncat pe maldăr de către PSD Mehedinţi, lucrat “bărbăteşte” de către Marius Screciu, cel care, între timp, a învăţat şi dificila noţiune de “mobilier urban”, patentată, dar fără ghilimele, de ilustrul specialist în economie, cocoţat acum într-o funcţie mai mult onorifică.
Când a venit în P.C. Mehedinţi, în februarie 2011, împreună cu garda sa pesedistă, de care era tare mândru, a cerut funcţii în biroul judeţean şi le-a primit pe loc. Chiar a doua zi, nici nu apucase să-şi semneze adeziunea, Gheorghe Florescu a organizat o conferinţă de presă în care a mediatizat numirea acestuia în funcţia de prim-vicepreşedinte a P.C. Mehedinţi. Au urmat apoi, în mod logic şi ceilalţi paşi. Totul a culminat cu momentul din data de 11 noiembrie 2011. Mă bucur că n-am fost părtaş la această discreditare a partidului. Am fost singurul care nu l-am felicitat în respectiva conferinţa de presă pe Nicolae Tudorescu, n-am făcut-o nici după aceea, l-am înţepatprin intermediul conferinţelor de presă şi m-am situat mereu de partea membrilor vechi ai filialei locale. Timpul ne va arăta cine a avut dreptate. 
La recenta vizită a preşedintelui Victor Ponta, Nicolae Tudorescu, acest fost vicepreşedinte la PSD Mehedinţi şi preşedinte la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mehedinţi, a stat minute întregi postat în faţa uşii de la intrarea Casei Tineretului, aşteptând să fie şi el luat în seamă de cineva. După încheierea discuţiilor dintre Victor Ponta şi membrii PSD Mehedinţi, Nicolae Tudorescu a fost împins ca pe un dovleac din faţa uşii de către susţinătorii liderului social-democrat. Un jurnalist local, al cărui nume rămâne anonim, a venit la mine şi a încercat să-mi spună ceva legat de o zdreanţă, evident la modul peiorativ. Am respins imediat gestul său şi pe care nu l-am încurajat.
Cât despre senatorul Vasile Nistor, îl leg mai mult de cronica lui Nestor, mult mai interesantă pentru istoria de început a poporului român, trimis cu cârpa neagră în mână pentru mazilirea domnului Florescu, îi transmit, în caz că nu ştie, că scorul la nivel naţional al P.C.-ului se află undeva în marja de eroare a oricărui sondaj de opinie. Senatorul Vasile Nistor spunea, în momentul solemn al schimbului de cadre, că un scor electoral de 1 până la maxim 2 procente, este un lucru de netolerat în aceste vremuri. Pentru senatorul Nistor cea mai mare calitate a noului preşedinte este doar potenţa lui financiară. Cuvintele sunt de prisos. Păcat că singurul politician adevărat al Partidului Conservator, primarul Cristian Popescu Piedone, a ales să plece. Era o soluţie mult mai bună decât Daniel Constantin şi mi-am exprimat această convingere încă din timpul când conduceam P.C. Drobeta Turnu – Severin. Daniel Constantin mi-a cerut atunci să tac, nu mi-a spus-o direct, aşa cum era normal, ci prin domnul Gheorghe Florescu, căruia vreau să-i mulţumesc. Aşa m-am trezit la realitate.  
Sunt ultimele mele cuvinte despre acest partid şi nu intenţionez să mai atac pe viitor astfel de subiecte (n-am facut-o nici după ce m-am retras în aprilie 2011). M-am simţit totuşi oarecum legat de acest subiect şi am dorit să aduc câteva lămuriri.
Şi pentru că vreau să fiu sincer până la capăt, aşa cum am fost mereu, îmi exprim regretul că n-am rămas pentru totdeauna pe “tuşă. Decizia de a reintra în “junglă, dincolo de naivitatea ei, a fost una pripită şi lipsită de orice fundament. Este şi motivul pentru care, în ultima  vreme, am refuzat constant să particip în talk show-uri şi nici să mai scriu tablete în săptamânalul Obiectiv Mehedinţean (m-am axat mai mult pe articole de cultură). Mi-am schimbat din mers prioritaţile  şi cred că trebuie să investesc mai mult în cariera profesională.
  
Trăim într-o comedie fără personaje principale, fără autori şi mai ales, fără oameni. Vă doresc o săptămâna liniştită

             LD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

Anonim spunea...

urmeaza nea gore, ultimu mohican

Liviu Dănilă spunea...

Interesant ...comentariu

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?