-->

miercuri, 12 octombrie 2011

O zi istorică

Această zi reprezintă una dintre cele mai importante date din istoria omenirii, dată care marchează şi Ziua Hispanităţii sau Ziua Naţională a Spaniei.

  


Urmărind notiţele zilnice ale lui Columb trăim aventura acelor oameni care au pornit la drum în necunoscut. Simţim împreună eu ei teama faţă de marea de ierburi (Marea Sargasselor), apoi nemulţumirea lor de a fi navigat mai mult decât li s-a promis. Auzim strigătele anunţând imaginar “Pământ”; ne cuprinde neliniştea când pe bord se aud ameninţările de răzvrătire; şi îl vedem pe Martin Alonso Pinzon când, prin intervenţia lui decisivă de a calma marinarii a căror stare sufletească foarte agitată, nu anunţa nimic bun, aceştia cerând schimbarea rutei; ne urmăresc glasurile zbuciumate ale santinelelor strigând în noapte de pe gabie: “Îl vezi ?, nu-l vezi ?”.Şi, în final, glasul puternic, plin de bucurie şi repetat până la obsesie “Pământ ! Pământ…!”. Era în zorii zilei de 11 spre 12 octombrie 1492. 

Se împlinesc astfel 519 ani de la acest moment de cotitură în istoria universală, de deschidere a bătrânului continent, dar, mai ales, începutul unei noi etape în evoluţia lumii: Epoca Modernă

      LD 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?