Toate animalele pot juca un rol important în viaţa noastră, nu doar pisicile şi câinii. Marea majoritate a animalelor sunt puternic intuitive, mult mai mult decât suntem noi.
Deşi îmi plac toate animalele, prefer în special văcuţele şi aceasta pentru cel puţin o mie de motive: blândeţe, dragoste, devotament şi inteligenţă. Toate însumate într-un singur animal.
Hinduşii cred că vaca e sfântă, simbolul viu al Mamei Pământ iar medicina modernă recunoaşte faptul că urina de vacă este un medicament pentru nu mai putin de 70-80 de boli incurabile.
Mohandas Karamchand Gandhi a rezumat clar importanţa acestui animal: "Dacă m-ar întreba cineva care a fost cea mai importantă manifestare exterioară a hinduismului, i-aş spune că a fost ideea de protejare a vacii".
Pledoarie pentru sănătate
Laptele de vacă furnizează glucide, vitamine, minerale, grăsimi şi vitamine. O ceaşca de lapte de vacă conţine 8 grame de proteine şi 12 grame de glucide şi asigură 30% din cantitatea de calciu necesară zilnic unui adult şi 50% din necesarul de vitamina B12 şi riboflavină (vitamina din grupul B). Beneficiile numeroase ale laptelui se regăsesc doar în cazul laptelui proaspăt. Laptele crud este foarte bogat în enzime şi conţine toţi cei 22 de aminoacizi esenţiali. Printre care şi fosfatul, important pentru absorbţia de calciu. Laptele crud este cea mai bună sursă de calciu disponibilă. El conţine şi multe vitamine, în special vitamina B12, care este destul de greu de găsit în altfel de surse decât cele din carne. Lipaza, ce ajută la digestia grăsimilor şi acidul linoleic ce luptă împotriva cancerului sunt, de asemenea, prezente în laptele de vacă.
Ich kam, ich sah...
Văcuţa "Dana" din comuna Obârşia de Câmp, rasa bălţată cu negru românească (15 aprilie 2012)
Văcuţa "Marcela" din comuna Obârşia de Câmp, rasa bălţată cu negru românească (5 mai 2013)
Văcuţa "Marcela" din comuna Obârşia de Câmp, rasa bălţată cu negru românească (5 mai 2013)
Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?