-->

vineri, 25 aprilie 2014

O nouă campanie “de păcălire a proştilor” a început


     În preajma campaniei electorale din 2012, adică în perioada în care USL-ul era îmbrăcat “în mantia dreptăţii” şi purta o mască, Valeriu Zgonea a efectuat o deplasare ideologică în judeţul Mehedinţi la invitaţia potlogarului Adrian Duicu. Erau acolo toţi liderii PSD Mehedinţi, cu ghilimele sau fără, precum şi sateliţii alianţei (PNL-PC).
Cu un tupeu de nedescris, este în firea omului de a se comporta astfel, Zgonea arăta asistenţei îndoctrinate pe tablă cum se vor scumpi gazele, energia termică, benzina, motorina, taxele locale şi serviciile. Era transpirat tot şi prins de “anvergura momentului. “Spuneţi-le oamenilor ce vrem noi, cum îi sărăceşte PDL-ul, şi cum vrem să îi salvăm de la noi taxe şi impozite. Dacă rămân aştia la putere, spunea ideologul, ne-a luat dracu’ pe toţi. Trebuie să îi convingem pe oameni să ne aleagă pe noi, că noi nu mărim taxele, energia termică şi benzina”. Ce a făcut USL-ul după ce s-a văzut pe cocoaşa puterii? Exact ceea ce spunea că nu va face şi asta la virgulă.
   În cei 24 de ani de democraţie şi de capitalism, dincolo de campaniile electorale care s-au succedat într-un ritm ameţitor, ce am învăţat? Am învăţat oare ceva? Răspunsul este unul categoric: nimic. Toţi oamenii politici, numele lor sunt absolut irelevante, au avut grijă să menţină un sistem de îndoctrinare a “celor mulţi” prin sărăcie şi nepăsare. Educaţia ne oferă suportul rezistenţei la manipulare, la demagogie şi ne face să dăm reject la minciună şi potlogărie.
 Până atunci, rămâne un dezidrat de perspectivă, undiţele politicienilor/potlogarilor sunt din nou lansate la apă în căutare de creduli, voturi şi proşti. Şi de fiecare dată le iese. Un pescuit cât mai plăcut!


  
  Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?