-->

marți, 5 noiembrie 2013

Să ne reamintim de X-Perience





Proiectul X-Perience s-a născut la Berlin în anul 1995 şi era format iniţial din Matthias Uhle (compozitor & keyboards), Alexander Kaiser (versuri & keyboards) şi Claudia Uhle (vocal, sora lui Matthias). Manja Wagner intră în formaţie, în anul 2007, după plecarea solistei Claudia Uhle. Plecarea Claudiei a lăsat un mare gol, vocea ei rămâne una din cele mai bune din perioada stilului Eurodance.
Piesa de debut "Circles Of Love" a fost un adevărat hit în Berlin. Acesta a fost momentul care a determinat WEA să se implice în lansarea şi promovarea formaţiei.
 În august 1996, an important în evoluţia stilului Eurodance, apare pe piaţă albumul "Magic Fields", produs de echipa germană Bernd Wendlandt - Ingo Politz (Turbobeat Music, Berlin) şi lansat de către celebra casă de discuri WEA/Warner Music. Stilul muzical al formaţiei a variat între synthpop, trance şi ethno-pop. În anul respectiv formaţia X-Perience a reuşit, graţie stilului său nou şi revoluţionar, să se situeze pe primele locuri în topurile internaţionale de profil (locul 4 în Germania şi locul 7 în Elveţia) şi asta în ciuda concurenţei acerbe de pe piaţă. Melodia "A Neverending Dream" a rămas aproape 5 luni în chart-urile din vestul Europei şi s-a vândut în peste 350.000 de exemplare.
 Piesa "A Neverending Dream" a fost reluată, într-o formă un pic diferită, de către formaţia germană Cascada în anul 2006, însă originalul rămâne original şi asta în ciuda mediatizării acestei versiuni.
 În anul 2000, după o pauză de aproape trei ani, X-Perience revine pe piaţă cu piesa "Journey of Life", lansată de Polydor/Universal, iar în anul 2006 încheie un nou contract de producţie cu casa de discuri Major Records din Hamburg, o casă de discuri extrem de apreciată.
 În anul 2007, imediat după lansarea piesei "I Feel Like You", Claudia Uhle a luat decizia de a părăsi grupul. Pe data de 3 iunie 2009, pe site-ul oficial al trupei, este anunţat numele vocalistei Manja Wagner care îşi face debutul în piesa "Strong (Since You're Gone) ".
 Cele mai reprezentative piese X-Perience sunt, în viziunea autorului,  "Circles of Love" din 1995, "A Neverending Dream" din 1996, "Magic Fields" şi "Mirror" din 1997, "I Don’t Care" din 1997, "Game of Love" din 1998, "Journey of Life" din 1999, "Island of Dreams" din 2000, "Am I Right" din 2001, "Return to Paradise" din 2006 şi "I Feel Like You" din 2007.

Atenţie!
Nu trimiteţi cereri pentru descărcarea acestor selecţii, nu doresc încălcarea drepturilor de autor, scopul nu este pecuniar, ci unul nobil. Un remember al acelor vremuri. În fiecare săptămână, duminica în special, voi publica câte o selecţie despre o formaţie/trupă ai acelor ani. Audiţie plăcută şi aştept comentariile dvs.!

Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?