-->

miercuri, 4 septembrie 2013

Să ne amintim de Francesco Napoli






Născut pe 26 februarie 1962, italianul Francesco Napolitano a rămas în inima multor melomani din înteaga lume, în special femei, cu celebrele sale piese  "Balla ... Balla!", "Marina", "Balla ... Balla! - Vol. 2", "Balla ... Balla Vol. 3 (Balla Balla Mega Party Mix)", "Anna Maria", "Azzurro", "Ciao Bambina", "Ciao - Italia" şi "Arrivederci Roma".
Chiar dacă termenul meloman se referă mai mult la muzică clasică, la înţelegerea ei, nu cred că este greşit dacă încadrăm aici şi muzica disco din perioada anilor '70 - '80. Ascult foarte multă muzică în fiecare zi, în special disco, însă nu mă opresc doar la perioada amintită anterior şi merg până la jumătatea primului deceniu al mileniului III. De ce? Poate pentru că am impresia că tot ceea ce se ascultă astăzi, cu rare excepţii, este moluz şi subliniz asta. 

  Imaginea a fost preluată de pe blogul lui Gabriel Aldea

Deşi italian, vorbeşte perfect limba germană, lucru dovedit şi de interviul pentru Radio România Actaulităti, cu ocazia Zilelor Humorului, din data de 10 iulie 2008. Au urmat apoi şi alte apariţii prin ţară, cu ocazia unor evenimente locale.
Pe data de 6 noiembrie 2009, chiar înainte de concertul Sandrei, a urcat pe scenă Francesco Napoli, care ne-a demonstrat, dacă mai era nevoie, că muzica bună nu moare niciodată. Deşi anii au trecut şi peste el, necruţători, nu prea s-a văzut, Francesco Napoli având aceeaşi voce minunată, practic nealterată de trecerea timpului. A fost un show extraordinar. 
Apreciez că este mereu fresh şi încearcă să fie cât mai actual, adaptat continuu. Vezi site-ul Francesco Napoli.

Atenţie!
Nu trimiteţi cereri pentru descărcarea acestor selecţii, nu doresc încălcarea drepturilor de autor, scopul nu este pecuniar, ci unul nobil. Un remember al acelor vremuri. În fiecare săptămână, duminica în special, voi publica câte o selecţie despre o formaţie/trupă ai acelor ani. Audiţie plăcută şi aştept comentariile dvs.!

Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?