-->

luni, 4 iulie 2011

The Independence Day


Astăzi, este o zi importantă pentru americani şi un moment de referinţă în istoria universală. Atunci când ia naştere un stat, o naţiune, judecăm momentul şi mai puţin suntem interesaţi de perspective. Este un eveniment comparabil cu independenţa de stat a României din 9 mai 1877. Încet, încet, din raţiuni imposibil de explicat sau poate, din ignoranţă  (să nu spun prostie), neglijăm sărbătoarea zilei independenţei de stat a României. De aceea, trebuie să respectăm istoria şi momentele ei. 

                                                      Thomas Jefferson (1743 - 1826)

În urma cu 235 de ani, pe 4 iulie 1776, Thomas Jefferson proclama independenţa SUA. Nu a fost singurul. John Adams a fost unul dintre cei mai importanți susținători ai Războiului de Independenţă şi este privit pe bună dreptate ca unul dintre Părinţii Fondatori ai Statelor Unite ale Americii

                                                          John Adams (1735 – 1826)

Declarația de independență a constituit atunci actul de naştere al noii naţiuni, care a devenit în timp, un simbol al libertăţii. Pentru americani, "The Independence Day" este o zi cu mare  încărcătură  emoţională, una a bucuriei şi este trăită de fiecare american. Românii de ce nu simt oare la fel?

               LD 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?