-->

vineri, 17 iunie 2011

Vorbe goale

 

Tinerilor le aparţine viitorul, fără tineri nu există viitor. Dacă vrem să avem viitor trebuie să promovăm tineri curaţi care au destulă forţă şi entuziasm, să schimbe starea de fapt a lucrurilor. Viitorul este al tinerilor, dacă nu vom înţelege asta, acum, s-ar putea să nu mai avem o a doua şansă.  
Frumoase cuvinte, n-am ce spune. Numai un naiv poate să mai creadă în aşa ceva. "Schimbarea clasei politice" figurează  pe lista scurtă a imperativelor de etapă. Dar este mai mult decât o iluzie pioasă. Istoriceşte vorbind, românii trăiesc într-un coşmar istoric, fiind nevoiţi să suporte mecanica unui regim cu trecut mistificat şi se menţine la putere din raţiuni economice. Este deja o altă poveste.

Dar să trecem la lucruri concrete. Un preşedinte de filială al Partidului Conservator vorbea despre lideri juni prezentaţi ca fiind “tineri”, “curaţi”, “tineri”, “competenţi”, “tineri”, “prosperi în afaceri”, “tineri”, “deschişi” şi din nou “tineri”. Nu e deloc asa domnule preşedinte conservator. Atributul tinereţii a început să fie folosit în spoita şi fandosita noastră politichie ca niciun altul. Sunt tineri competenţi din categoria acelor caraghioşi ajunşi economişti cu universităţi ca “Gheorghe Zane” şi directori cu “Dinu Gugulan”. Dar sunt lăsaţi să iasă în faţă numai după momentul în care au căpătat chipul şi asemănarea celor “bătrâni”. 


Are dreptate bloggerul Cristian Pătraşcu. Politica lor se face cu discursul de pe google, cu întâlnirile din restaurant, cu mesele şi berile date “prietenilor politici”, “convingerile” lor politice sunt probate în conversaţii uşoare, la un spriţ pe o terasă cu deschidere la strada principală. Politica este făcută  doar pentru o anumită  categorie de tineri; tineri potenţi "material", cu vile şi restaurante, hoteluri şi pizzerii, cu case, terenuri, maşini scumpe şi conturi bancare cu multe zerouri. Aceasta este reţeta unui politician tânăr de succes. Exact acesta este şi modelui "Voiculescu" de care oamenii s-au săturat. Sunt convins ca sunt şi alţi tineri capabili în filiala domnului preşedinte conservator. La modul teroretic, doar la modul formal, toţi tinerii sunt invitaţi să se implice şi să aibă o carieră, practic însă, adică  la modul real, doar elementul pecuniar stă în picioare. Demagogie şi populism ieftin. Prin urmare, aşa, deci, sunt doar vorbe goale.
                     
                    LD

Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

Merza Anton spunea...

Unde este Conservatorismul din dvs.,draga domnule Liviu???Parca nu demult aveati in subconstient un sentiment profund conservator,valori conservatoare!!!Daca nu aveti de castigat nimic din politica,retrageti-va.Ascultati un sfat al unui om care este cu picoarele pe pamant.Intrati in miscarea de rezistenta fara a apartine vreunui partid.In politica de azi e o mizerie greu de scris.Intrati in PDL si sa vedeti ce repede veti ajunge director de deconcentrate.

Liviu Dănilă spunea...

Mă aşteptam la reacţia dvs. Viaţa are mai multă imaginaţie decât visele noastre. Vă mulţumesc pentru comentariu.

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?