-->

vineri, 29 aprilie 2011

Nu poate să existe pace fără adevăr

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc. 
Facem ce facem şi ne reamintim de Monarhie şi de calea greşită pe care a luat-o România dupa 1989. De ce? Pentru că atât despre 1947 cât şi despre 1989 vorbim de evenimente care nu au nicio treabă cu dreptul pozitiv al unui stat. Nu există noţiunea de legitimitate, eventual putem vorbi de un simulacru al acesteia. Instituţia monarhică este asemănătoare cu cea a Bisericii. Din punct de vedere juridic şi al respectarii normelor statului de drept sunt identice.


Explozia internetului şi accesibilitatea acestuia, crează noi orizonturi pentru adepţii Monarhiei. Au fost lansate petiţii on-line, cursuri pro-monarhie, cercuri de studii, comunicări şi chiar studii sociologice, şi toate acestea, doar pentru a testa reacţia opiniei publice.
Nu poate să existe pace fără adevăr, iar compromiterea ideii de Monarhie Constituţională în Romania, a fost o mare greşeală dupa 1990. Emil Constantinescu şi apoi PNŢCD-ul, au încercat să salveze situaţia, dar n-au fost convingători. Monarhia a avut rolul său în istoria României, însa nu şi regele Mihai. In ziua de 23 august 1944 şi-a semnat singur sentinţa (cu piciorul). Istoria nu uită şi nu iartă. Cu toate acestea, pe valul de simpatie al cuplului William şi Kate Middleton, familia regală a României doreşte să fie privită astăzi ca unica rază de speranţă în readucerea moralităţii în viaţa publică, redarea încrederii populaţiei în instituţiile Statului şi redevenirea României. Un film pe care l-am mai văzut.

            LD 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comentarii:

Anonim spunea...

Populatia va decide daca monarhia este o solutie pentru Romania si mai ales cand. Laura Turturescu

Anonim spunea...

Nu cred in Monarhia si nici in familia regala. Inlocuim niste talhari cu altii si mai si. Adio Mihaita si nu uita piciorul din '44. Mi-a placut articolul si m-am abonat la blog. Vreti sa facem si un schimb de link?

Anonim spunea...

despre morti numai bine . mihai este un mort viu , sau un viu mort , cum vreti dvs. poate sa vina , oricand , in cimitirul de la savarsin . auziti , nu ne ajung noua partidele , cu sleahta lor de trogloditi , de hoti , de banditi . mai trebuie sa tinem si o intrega conhorta de babe si mosi simandicosi , numai pentru ca sunt de spita nobila si stau in spinarea regelui . apropo , cat ne costa anual , intretinerea proprietatilor regale , a principeselor si a radului DUDA . nu vi se pare ca radu duda este cam negru , pentru un VIITOR REGE ?? or daca a ajuns OBama presedinte ar putea ajunge si DUDA rege !!

Anonim spunea...

sunt un simplu cetatean, cu o simpla parere! mai multa incredere as avea intrun rege care sa conduca o tara decat intrun presedinte ales pe o perioada predeterminata. si sincer fara alte discutii aprofundate, nu vad niciun motiv care sa sustina contrariul. un rege e rege, el cu neamul lui etc, deci tara e a lor si logic ca cel putin mai mult interes siar da decat un mascarici ales pt 5 ani. daca ar fi sa vanda un popor un rege, pai asa sa fie, dar nu o panarama cu ate! cei drept increderea e la pamant, doar credinta in DUMNEZEU ma mai face sa stau in viata! monarhie absoluta! TRAIASCA REGELE!

Anonim spunea...

Fostul rege Mihai I este bine sa stea departe de politica! Introducerea monarhiei in tara este o aberatie politica. Stim ca exista interese externe ale unor binevoitori care mai incearca sa resuscite martoaga muribunda politic, reprezentata de monarhie,si s-o oloseasca potrivit unor interese economico-politice proprii. Un reprezentant al acestor grupuri este si Dinu Patriciu. Din fericire nu ne-a mai batut la cap cu asemenea idei nastrusnice. Existenta unor regi in Europa nu reprezinta o justificare a unor actiuni dedicate reintroducerii monarhiei in Romania. Chiar daca un print Nicolae se atata la orizont ca pretendent.Romanii se vor uita ca la o ciudatenie depasita de timp. In ce-l priveste pe dl Duda- in realitate Duder- are grija Basescu sa-i aminteasca de un dosarel....O alta ciudatenie caraghioasa este botezarea fiului recent nascut de sotia Lia a unui urmas al lui Carol II,ramura Lambrino, de catre Dl Traian Basescu noul primministru al Romaniei! Evenimentul are loc pe 20 mai a.c.in conditii de securitate sporita. Dat fiind inalta functie politica a Nasului! Participa si patroana fundatiei Omenia Minodora Ilie ,daca nu ma insel. Dedesupturile reale ale afacerii de inrudire Basescu-Lambrino sunt cca 40000 ha de padure care vor fi retrocedate perechii princiare de Basescu! Suprafata respectiva din jud. Suceava a apartinut, zic unii, fostului frate al lui Carol II printul Nicolae Ca sa vezi ciudatenii Mircea Basescu ii boteaza un copil lui Bercea Mondialu iar Traian Basescu printului Lambrino Cum extremele se ating, va las sa va amuzati singuri raspunzand la intrebarea - cum se ating extremele in acest caz?

Anonim spunea...

Domn' Liviu sa nu uitati ca doar MONARHIA VA SALVA ROMANIA. Este singura care mai poate aduce pe calea cea dreapta acest popor si aceasta tara. Taranistul

Anonim spunea...

Un cuvant il poate face pe om liber sau il poate condamna definitiv. Istoria nu iarta si vai de cei care uita palma grea a sortii. Aveti cel mai tare blog din Severin si este unul viu care traieste prin porii celui care il administreaza si i-a creat imaginea. Va reprezinta 100% si sunt convinsa ca intr-o buna zi veti reusi. Melania Medeleanu

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?