-->

sâmbătă, 19 martie 2011

Un nume de legendă: Bad Boys Blue

Istoria formaţiei Bad Boys Blue a început în 1984 şi s-a dovedit în scurt timp, un brand de succes. La început, Bad Boys Blue a fost nimic mai mult decât un experiment muzical de piață.




In cautarea unui "sunet nou" Tony Hendrik (producător) şi soţia sa, Karin van Haaren (textier), fondatorii Casei de Discuri, Coconut Records, au decis să înceapă un nou proiect muzical.
Trio-ul original, Bad Boys Blue, era format din jamaicanul Trevor Taylor (născut în 1958, Birmingham, Anglia), britanicul John Edward McInerney (născut în 1957, Liverpool, Anglia) şi americanul Andrew Freddie Thomas (născut în 1953, Los Angeles, Statele Unite ale Americii).
Grupul a devenit extrem de popular în Europa de Est şi Africa de Sud, cu spectacole ''cu casa închisă'' în Rusia şi Ucraina pe întreg parcursul anilor '80. 
Primul single al formaţiei a fost "Love in My Car" şi a fost lansat în 1984. A fost primul şi ultimul single cu Andrew ca voce principală. După această piesă, producătorii au decis ca Trevor Taylor să fie solistul principal.



În primavara anului 1985, Bad Boys Blue a lansat piesa "You're a Woman", care a devenit foarte populară în Europa.
Anul 1986 a adus formaţiei încă două noi single-uri "Kisses and Tears" şi "I Wana hear your Heartbeat" care promovau albumul "Heartbeat" .
În 1987 a fost lansat single-ul "Gimme Gimme Your Lovin'". A fost o piesă tipică Bad Boys Blue, cântată de Trevor aşa că nu a fost nicio surpriză pentru fani. Nimeni nu s-a aşteptat ca pe piesa "Come back and Stay" solistul să fie John, iar partea feminină a piesei a fost interpretată de Lyane Leigh.  În iunie 1987 a fost lansată şi piesa "Love is no Crime".

În Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, Bad Boys Blue nu s-a bucurat însă de succesul scontat, excepţie au făcut cele doua single-uri Save Your Love (1993) şi Luv 4 U (1994).
Ca orice proiect de succes, Bad Boys Blue nu a fost lipsit de momente dificile, perioade agitate, marcate din păcate şi de numeroase scindări.

În 1988 Trevor Taylor (apreciat de mulţi melomani pentru calităţile sale vocale) a părăsit grupul la doar un an după ce a pierdut rolul de prim solist. A fost constient ca nu exista nicio posibilitate de a schimba stilul Bad Boys Blue si n-a acceptat rolul de secund. A fost rugat în anul 1989 să se alăture grupului doar pentru a reîntrupa formula originală (lansarea compilaţiei de succes  Bad Boys Best). A fost momentul care i-a consolidat definitiv poziţia lui John McInerney ca vocalist al trupei.
Din păcate ruptura a fost una definitivă şi îmi amintesc că am fost marcat de plecarea lui Trevor din formaţie. Pur şi simplu, Bad Boys Blue, lăsa ceva în urma sa. A fost un moment dureros.
Ca înlocuitor rapid al lui Trevor Taylor, grupul a găsit un cântăreţ temporar, Ova Standing. A interpretat alături de formaţie până când a apărut un nou membru, Trevor Bannister.

Formula cu britanicul Trevor Bannister (născut în 1965, Grimsby, Anglia), a oferit grupului stabilitate şi continuitate. Trevor Bannister s-a încadrat perfect în stilul şi imaginea formaţiei Bad Boys Blue care a reluat o serie de turnee în Europa de Est. Rolul său era acela de a interpreta partea lui Trevor Taylor în concerte (basist/vocalist). Succesul a fost imens iar popularitatea trupei era într-o continuă creştere. 
În 1992 a fost lansat albumul "Totally", după care au fost promovate piese precum "I Totally Miss You" şi "Save Your Love".
De fapt, Bad Boys Blue a avut loc cel mai mare concert al sau în Estonia, la Tallinn (1992), în cadrul unui festival de muzică în aer liber.
După numeroase concerte şi turnee, Trevor Bannister (membru între 1989 - 1993) a părăsit şi el formaţia în anul 1993, iar pentru prima dată, Bad Boys Blue, s-a transformat în duo. În timpul turneului din Africa de Sud, duo-ul a fost pentru scurt timp înlăturat, restaurarea formulei iniţiale n-a fost însă permanentă, Owen părăsind prematur grupul şi, prin urmare, nu a fost considerat a fi un membru de bază.
Până la urmă, duo-ul a devenit din nou un trio, atunci când Trevor Taylor s-a întors pentru a restabili structura originală, din trei membri. Revenirea lui nu a durat mult. A părăsit grupul din cauza faptului că John McInerney era şi avea să fie mereu solistul formaţiei. Din nou, Bad Boys Blue au cântat ca duo până în 1995.

În 1994 John McInerney şi Andrew Thomas adoptă o linie trendy lansând To Blue Horizons”, un album excepţional şi un nou stil.
Au trecut aproape doi ani până la urmatorul album ”Bang! Bang! Bang!” lansat în anul 1996. Pe acest album este, de asemenea, auzit pentru prima dată Irmo Russel (născut în 1956, Aruba, Caraibe). Acesta s-a alăturat grupului în 1995, a fost un spirit creativ, compozitor, director video şi, ocazional, solist vocal pe unele dintre piese. Piesa sa, Carry the Light, destul de puţin mediatizată, este o dovadă a calitaţilor sale vocale.

În acel moment, trupa Bad Boys Blue, lucra deja cu o altă companie de înregistrări, Intercord Music. Formaţia a petrecut 2 ani la Intercord producând un album şi multe single-uri. Chiar dacă Intercord era o casă de înregistrări bună, cei de la Bad Boys Blue simţeau că, dintre cele două echipe de producţie, Coconut ar fi cea mai potrivită. 

Nu se poate discuta în 1998 despre o apropiere a stilului Bad Boys Blue de Modern Talking, Bad Boys Blue a continuat să-şi păstreze mereu o linia inconfundabilă. 
În 1998, Bad Boys Blue înregistrează cu casa de înregistrări Coconut; unii dintre membrii echipei de producţie de la Intercord şi-au infiltrat talentul pentru a produce câteva părţi din cel mai nou album al trupei, intitulat ”Back”. Lyane Leigh participă ca solistă la single-urile ”Come Back And Stay” şi ”The Power Of The Night”.
În februarie 1999 a însemnat lansarea a 2 single-uri "Hold You In My Arms'99" şi "The-Hit-Pack" care promovau albumul "...Continued".



La sfârşitul anului 1999 Kevin McCoy (numele de scenă JoJo Max) îl înlocuieşte pe talentatul Irmo Russel. Prin aderarea la Bad Boys Blue, Kevin n-a facut decât să consfinţească statutul său de rapper al grupului, colaborând cu Bad Boys Blue încă din 1998. 
În 1999 este lansat albumul "Follow The Light" iar în anul 2000, un nou album "Tonite". Fără îndoială, trio-ul Bad Boys Blue reuşeşte să surpinda prin stil, eleganţă şi longevitate.



În anul 2000 promovarea albumului "Tonite" a fost făcută de piese precum "S.O.S. For Love", "I Wanna Fly" sau "Do What You Do".



În 2001 apare compilaţia "Bad Boys Best 2001" şi revenirea la vechea Casă de Discuri. După ultimul album, "Tonite", "Bad Boys Best 2001" şi single-ul "I'll Be Good" Bad Boys Blue a  încheiat un nou contract de înregistrare cu BMG. La sfârşitul anului 2002, David Brandes devine noul producator al formaţiei.



Dupa 3 ani de pauză, pe 7 iulie 2003 au lansat single-ul "Lover on The Line". Tot în acelaşi an, în Polonia, au fost lansate şi compilaţiile "In The Mix" şi "The Stars Of The XX Century - Greatest Hits".



În aprilie 2003, este semnat un nou contract cu Universal Koch. Kevin McCoy a fost nevoit să părasească formaţia din motive personale, lăsând Bad Boys Blue ca un duo din nou. Cu toate acestea, în 2005, Kevin McCoy a reintrat alaturi de Andrew Thomas într-un nou proiect " Real Bad Boys Blue".
După ce single-ul "Lover On Line" devine un succes, noul album a fost intitulat "Around the World". Albumul abordează ca de obicei un spectru muzical generos.



Anul 2005 a însemnat o nouă despărţire în trupă. John McInerney şi Andrew Thomas s-au despărţit în circumstanţe amiabile. Andrew a ales o versiune exclusiv americană pentru un nou trio "Real Bad Boys Blue", format dintr-un fost membru Kevin McCoy şi din solistul vocal Herbert McCoy (nicio legătură de rudenie între cei doi). Noua versiune a trupei s-a bazat pe o redare playback, folosind muzica originală, vocea lui John McInerney şi multe backing-uri vocale de studio.



Această formaţie a fost, în esenţă, împărţită în două atunci când Herbert McCoy a părăsit din nou grupul pentru o carieră solo, folosind versiuni proprii ale unor melodii Bad Boys Blue. În acelaşi timp, Kevin McCoy a devenit solistul unui proiect care se va completa cu un nou membru, Jeremy Cummins, a fost adăugat la acest grup de line-up. Această versiune a grupului, a înregistrat cateva piese noi, scrise şi interpretate de Kevin McCoy. Continuă să funcţioneze cu titulatura de "Kevin McCoy ex Bad Boys Blue".



John McInerney păstrează însă performanţele originale Bad Boys Blue. În  anul 2006 i se alătură Carlos Ferreira (născut în 1969, Mozambic), şi împreună, încep lucrul la un nou album, realizat cu producătorii francezi de la MS Project.
La 5 ani de la ultimul lor album, "Around the World" Bad Boys Blue lansează un nou single "Still in Love", şi un nou album "Heart & Soul".



În noiembrie 2010 fost a lansat un dublu CD, "25", care conţine remixuri la piese mai vechi sau remasterizate, iar la data de 19 iunie 2009, Coconut Music /Sony Music, au lansat un album de remix-uri special intitulat "Rarities Remixed". Albumul conţine remixuri moderne ale unor hit-uri şi piese celebre.
În luna mai 2009 Bad Boys Blue a reluat cooperarea cu Casa de Discuri iniţială, Coconut Music.
Fanii din întreaga lume au fost profund îndureraţi, la aflarea veştii, potrivit căreia, Trevor Taylor, primul solist original al formaţiei Bad Boys Blue, a murit, în urma unui atac de cord, în casa sa din Köln, pe data de 19 ianuarie a anului 2008, la vârsta de 50 de ani.



Veştile rele nu s-au oprit aici. La data de 21 iulie 2009, Andrew Thomas, a murit în Köln, la vârsta de 63 de ani.
 

Bad Boys Blue continuă să ne încânte şi se reinventează permanent, iar piesele pe care le-am compus în ultimii 10 ani, poartă amprenta acestui stil inconfundabil.



               
                        LD

Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comentarii:

Andreea spunea...

Videoclipurile formatiei Bad Boys Blue le puteti vizualiza aici : http://www.allmapamond.com/browse-bad_boys_blue-videos-1-date.html

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?