-->

luni, 16 iunie 2014

Un sens giratoriu cât două campanii electorale

În mod strategic, așa cum îi stă bine unei guvernări social-democrate, au fost începute lucrările pentru construirea unui nou sens giratoriu în Municipiul Drobeta Turnu-Severin, zona Polivalentă - ANL. 
Toate bune și frumoase, chit că oamenii, cu ceva minte, au simțit strategia PSD-ului, însă lucrările "au intrat la apă" la doar câteva zile după startul campaniei. Lucrările se desfășurau în "ritmul melcului" și, așa cum era logic, data de 25 mai a trecut. 

Un sens giratoriu în valoare de 270.000 euro

În prezent, la aproape trei luni de la începutul lucrărilor, aproape că nu se vede nimic. Totul este un șantier, trotuarele decopertate, mașini supuse zilnic uzurii, gropi, mizerie și muncitori dezinteresați, însă cu ochii holbați la ''frumusețile zonei". La întrebarea adresată, astăzi, unuia dintre ei, evident dacă știe când se vor finaliza lucrările la "megaliticul" sens, acesta îmi spune absent că habar n-are. Ce credeți, îl întreb pe omu' cu guler albastru, o să fie gata până de Crăciun? Da, cu siguranță! Asta înseamnă că sensul trebuie neapărat să mai prindă încă o campanie electorală, cea pentru prezidenţiale. Şi, cine ştie, poate vine chiar "Poantă" şi Duicu (până atunci, îl scoate sigur de la beci) să inaugureze împreună sensul. 

Sensul giratoriu în valoare de 270.000 euro

Aşa merg lucrurile nu doar în Comuna, mă rog, în Municipiul Drobeta Turnu-Severin, ci în toată ţara. Într-o lume normală, putem doar visa, asemenea lucruri sunt de domeniul science-fiction, iar în perioada comunistă, atât de mult blamată de ignoranți, așa ceva era nepermis. În timpul ăsta, vorbim de luni de zile, se construiau poduri, drumuri de zeci sau sute de km, reţele feroviare, şcoli, spitale şi, poate, cartiere întregi pentru oamenii muncii. 

Cei care astăzi, cu prostie și indiferenţă, se chinuie să facă un amărât de sens giratoriu, nu știu că în 1970, în mai puțin de un an, a fost ridicat din temelii un nou oraș, cu case, blocuri, și străzi (autorităţile nici nu apucaseră să le denumească). Da, domnilor, este vorba de Orșova Nouă. Aţi auzit vreodată? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?