-->

duminică, 15 ianuarie 2012

O Românie fără partide şi fără politicieni

În ultimele zile asistăm la o “isterie” aproape generală. Starea aceasta “psihopatologică” nu poate fi calificată ca dare în spectacol.
Sunt de acord cu doleanţele celor care muncesc cu adevărat în această ţară, resimt cu durere măsurile coercitive şi lipsa de decenţă din societatea românească, dar lucrurile nu sunt deloc atât de simple. Dincolo de nenumăratele abuzuri, sunt însă şi numeroşi potlogari, politicieni mai ales, care se ascund în spatele oamenilor simpli şi le vând cu nesimţire gogoşi.

Sunt mulţi care stau comod în case luxoase de sute de mii de euro şi privesc satisfăcuţi la “spectacolul” din marile oraşe, în faţa unor LCD-uri gigantice. Din când în când, mai dau câte un telefon, pentru a ţine legătura cu muşuroiul de acoliţi, mai servesc câte un pahar de scotch sau completează deja listele pentru viitoarele posturi. Aceasta este imaginea democraţiei de la noi.

Ceea ce nu ştiu cei care astăzi îşi pun speranţe în potlogarii zilei, este că lucrurile nu se vor schimba în niciun fel. Cei săraci vor rămâne tot săraci, iar cei bogaţi, pentru că aşa merg lucrurile, vor prospera şi mai mult.

România are o singură şansă reală de a se reforma şi de a reveni la normalitate. Să fie aleşi oameni din afara partidelor politice, oameni cu reale calităţi profesionale.  

O ţară condusă fără politicieni şi fără partide, aceasta este România pe care mi-o doresc. Din păcate nu ne rămâne decât iluzia. 

                 LD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu imi doresc dar e imposibil. Romanie tara draga, Romanie unde esti, pana maine la povara, te descurci daca mai esti. Ion Iovanescu (ARPEL Timisoara). Felicitari pentru acest minunat blog 100% de bun simt. Cine mai permite libertatea de exprimare pe bloguri, din cate stiu cam toti care sint pe blogspot au inlaturat optiunea de comentariu ca anonim. Multumesc de doua ori!!!

Anonim spunea...

Navigam aseara in frig pe facebook in Pta Universitatii si am dat peste articolul tau. In primul moment am vrut sa inchid pagina cand am vazut ca erai si politician dar apoi am citit din ce in ce mai multe cuvite si am ramas sa-l cunosc mai bine pe cetateanul Liviu Danila. Am ramas impresionat de modul tau de gandire si cred ca n-am mai intalnit o persoana atat de dezinteresata de partide si politicieni. Ca om care a facut sau care face politica o asemenea atitudine m-a facut sa cred ca MAI AVEM O SANSA. Jooooooooooooooooooooooooos DICTATURA DIN ROMANIA. O tara FARA PARTIDE SI POLITICIENI. Mia placut tare mult asta si impreuna cu cativa studenti din regie am scris mesajul asta de pe blogul tau pe un cearsaf usiras (ca bani n-avem ca i-a luat Base). O TARA FARA PARTIDE SI POLITICIENI. HAI ROMANIA!!!!!!!

Anonim spunea...

Cand aud de politica mi-e greata si imi vine sa injur ca la targul de second hand. Ajunge bre cu atatia burtosi si malai mari in Parlament. Hai sa punem si din tehnocrati ca va spun ca sunt de o mie de ori mai buni. Ce sa facem cu hahalele gen Ponta, Diaconescu si Antonescu. Numai vorba e de ei. Eu unulsunt satul si daca ies tot astia de la USL care au furat cat au fost la putere de au rupt tara asta in bucati nu mai merg la alegeri cat voi trai.

Inginer agronom, Puscasu Marin din Timisoara (revolutionar adevarat in '89).

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?