-->

sâmbătă, 9 aprilie 2011

România Revoluţionară

O analiză serioasă a evenimentelor din 1989, ne readuce (daca mai era cazul), cu picioarele pe pamânt. Mă refer evident la Revoluția Română şi ceea ce a urmat după ea. Am crezut sincer în ceva sau n-am crezut în nimic ? Răspunsul vine de la sine. Revoluția a fost una, istoria este însă alta și vorba aceea: gura păcătosului adevăr grăieşte! Mi-am permis să redau de pe http://www.inpolitics.ro, mărturia lui Ion Iliescu despre S.U.A și interesele sale în România.
Frontul Salvării Naționale (FSN) a beneficiat de sprijinul diplomatic și de simpatia SUA la începutul anilor 90, imediat după Revoluție, deoarece FSN era unica forță politică ce putea pune România pe calea unei democrații autentice, dezvăluie fostul președinte Ion Iliescu. Pesedistul confirmă, astfel, dezvăluirile Wikileaks, cât și declarațiile creștin-democratului Ion Diaconescu care a susținut, recent, că SUA l-au ajutat pe Iliescu și FSN, în 1990, să ia puterea.
Fruntașul țărănist Ion Diaconescu are dreptate când afirmă că Frontul Salvării Naționale a avut parte de sprijinul diplomatic și simpatia SUA, la începutul anilor 90, imediat după Revoluție. Era cât se poate de normal să se întâmple asta. În acei ani, orice ambasador al SUA ar fi constatat că Frontul Salvării Naționale era unica forță politică cu adevărat puternica și bine organizată care putea pune România pe drumul real al unei democrații adevărate. Americanii au realizat asta. Ion Diaconescu are dreptate și era firesc ca Frontul Salvării Naționale să se bucure de sprijinul americanilor. FSN era rezultatul unui proces important. Fusese răsturnat un sistem totalitar și doar FSN a putut organiza o Adunare Constituantă care a pus bazele Constituției. Rolul Frontului Salvării Naționale a fost crucial în acei ani. Era firesc ca FSN să se bucure de simpatia și ajutorul americanilor. Orice om cu mintea limpede poate înțelege asta”, explică Ion Iliescu.

             LD 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?