-->

joi, 10 martie 2011

Mitul colaborării cu Securitatea

Incă de pe 28 februarie au existat voci care spuneau că Dan Voiculescu va fi condamnat pentru că a făcut poliţie politică în perioada comunistă. Surprinzător sau nu, decizia Curţii Supreme este definitivă şi irevocabilă.  
Este evident un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor. Decizia ICCJ îi oferă posibilitatea domnului Voiculescu de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni.
Oricum, confirmând decizia Curţii de Apel, Înalta Curte a respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa domniei sale, mai puţin episodul cu directorului întreprinderii de comerţ exterior. 
Atât a mai rămas din „mitul colaborării”, din uriaşul balon de săpun umflat propagandistic în ultimii 5 ani: refuzul său de a fugi din ţară. Acest episod nu are, în mod evident, nicio legătură cu Securitatea.
Aşadar, acest dosar se va tranşa la CEDO. Demersurile juridice sunt deja pregătite, iar opinia publică va avea permanent acces la acest proces.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?