-->

marți, 26 august 2014

Exploraţi grădina Herculanelor

 Vara este anotimpul care te îndeamnă să călătoreşti, mai ales pe cărări de munte acolo unde amintirile se împletesc cu viaţa oamenilor din partea locului. Sunt sute de astfel de locuri cunoscute sau mai puţin cunoscute în România. De multe ori cei care decoperă un astfel de loc, aproape sacru pentru unii dintre noi, ar vrea să-l menţină aşa pentru totdeauna şi să îl ferească de năvălitori”. Pentru mine, dincolo de frumuseţea sa, un astfel de loc este zona Maioreasa de lângă Rm. Vâlcea. Un loc încântător şi pe care nu îl voi uita niciodată. Însă acesta rămâne secret.

 Un alt loc pe care îl frecventez destul de des, poate şi datorită poziţiei sale geografice, este staţiunea Băile Herculane. Deşi zona este extrem de pitorească, cu peisaje care îţi taie respiraţia, infrastructura rutieră este deficitară. Întreaga staţiune este plină de gropi şi capcane, iar traficul în luna august este infernal. Dacă reuşeşti să nu îţi strici maşina, deja te poţi considera norocos. Drumul principal este la fel de prost precum un simplu drum rural, unul sătesc pe care circulă doar biciclete şi căruţe. Acesta este un mare minus al staţiunii Băile Herculane.


 După ce reuşeşti să depăşeşti acest neajuns, în Băile Herculane te salută, chiar de pe înălţimile masivului Domogled, pinul negru şi “Arborele Mamut” sau arborele de Sequoia. De altfel, arborele de Sequoia este, probabil, cel mai longeviv arbore de pe pământ şi care poate atinge vârsta de 5000 de ani. Vă imaginaţi un copac care priveşte lumea de cinci milenii?


 Aşa se face că după ce umbli câteva ore pe cărările din împrejurimile staţiunii, aeroionizarea negativă ridicată ce are ca efect bioenergizarea organismului (ajută la tratarea depresiei şi a stresului cotidian), apare senzația aceea neplăcută ce declanșează căutarea hranei.


 Când vine vorba de găsirea unui loc bun unde să serveşti masa, deşi oferte există cu duiumul, lucrurile nu sunt aşa cum îţi doreşti. Acum, evident, depinde şi de gusturile fiecăruia. Cei care ajung în Băile Herculane şi vor să servească o masă bună, consistentă, ieftină şi servită ca la mama acasă, le recomand să ajungă la SC Myluşka SRL aflată la adresa Str. Trandafirilor, nr. 40 (zona blocurilor de la intrarea în staţiune). Nu este nicio reclamă, credeţi-mă, pur şi simplu este o recomandare.

 Locul nu arată ca unul modern, un restaurant select, poate nici nu este atractiv de la intrare, însă veţi fi satisfăcuţi de meniul zilei şi de amabilitatea doamnei Nicoleta.  

Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?