-->

marți, 6 mai 2014

Potlogăria NU salvează România!


 Startul campaniei electorale pentru Parlamentul European s-a dat, ca de fiecare dată, înainte de începerea jocului, însă deja este o practică absolut normală pe la noi. Chiar dacă startul a fost furat, spunem noi ăștia mai cârcotași, măcar să vezi ce pot nulitățile din pozele de campanie. Personal mă deranjează cumplit cuvântul ''campanie'' de parcă ar exista așa ceva. Denaturarea valorilor sociale, în special a bunului simț, este cel mai deranjant lucru.
Potrivit principiilor lui René Descartes, potlogarii n-au auzit de aşa ceva, orice om nu trebuie să accepte un lucru ca fiind adevărat, dacă nu-i apare așa în mod evident. Despre restul, deși sunt la fel de importante, nici nu mai amintesc.
 În Drobeta Turnu-Severin, Municipiului pe care îl numesc comună, fără nicio legătură cu partea administrativă, campania a început cu anexarea bulevardelor, a panourilor publicitare (numărul lor a fost sporit), și expunerea unor moace de candidați, unele îți stârnesc repulsie, al căror unic scop este să taie niște frunză la câini în Parlamentul European. Deranjant este că sunt însoțiți pe afișele de propagandă și de ''personalități locale'' sau centrale.

  "EuroCampionii" cea mai bună alegere

Mândri că suntem români!

 Astfel, PNL Mehedinți a împânzit orașul cu bannere pe care tronează fie ''greii partidului'' Antonescu Crin și Iohannis Klaus, fie ''vedete'' locale precum Cîrjan Daniel, de te bufneşte râsul. De partea cealaltă, de un ridicol extrem, PSD Mehedinți se laudă cu sloganul ''Mândri că suntem români'', în timp ce întreaga țară cunoaște cazul Adrian Duicu. În aceste condiții, nimic peiorativ, sloganul cel mai nimerit ar fi fost ''Mândri că suntem potlogari'', poate și datorită atitudinii lui Ponta Viorel - Victor care nu s-a ferit să-și apere corupții din Parlament și județe.

                                           Buşoi + Cîrjan = ?

 PNL Mehedinți îl susține, este evidentă decizia, pe Bușoi Cristian, căsătorit cu foncția”, și care mai vrea, fără să merite, încă un mandat de europarlamentar. Vorba cântecului ''Mai vreau odată și înc-o dată''. Oricum omu' nu refuză nimic și încasează tot ce prinde. Pe la pensie, nu-i așa, îi strică câteva mii de euro în plus de la Parlamentul European? Nu, bineînţeles. Nenea Bușoi se gândește la toate și e păcat de la Dumnezeu, la câte sacrificii au făcut pentru el părinții, să nu profite la maximum de orice șansă. Șansa lui este prostia celor care îl aleg şi omu’ n-are nicio vină.  
 Daniel Cîrjan, colegul lui Bușoi de pe afiș, este un politician cu ''mâinile umede'', nu știe el prea multe dar este important să nu se vadă asta. Își pregătește aparițiile cu mare atenție, dacă poate află și întrebările pe care urmează să i le adreseze moderatorul, nu de alta, dar să nu se facă omu' de râs. Doar reprezintă PNL Drobeta Turnu-Severin, un partid la fel de mare ca și el. Dacă nu l-aș cunoaște, am fost cu el în multe emisiuni, nu aș scrie nimic. A fost o perioadă în care l-am apărat, fără să știe, de gura unor jurnaliști locali care se amuzau teribil pe seama timidității sale exagerate, a nepriceperii în treburile administrative și a faptului că se bâlbâia la interviuri.
 De pe afișul electoral, unde totul este corectat la pixel, nu se vede caracterul candidatului, indolența, vanitatea și mai ales, prostia. Mi-aş dori, deşi pare imposibil, să primească toţi o lecţie de la electorat. Însă, mai mult ca sigur, palma grea a poporului n-o să rupă, nici de această dată, falca vreunui potlogar. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?