-->

sâmbătă, 17 august 2013

Să ne reamintim de ICE MC





Ice Mc (Ian Colin Campbell) reprezintă un nume cu rezonanţă pe scena Eurodance şi ale cărui începuturi se plasează în anul 1983. Debutul cu adevărat în muzica internaţională are loc în anul 1989 şi se datorează lui Roberto Zanetti (Robyx), un cunoscut şi apreciat cantautor.
Primul single "Easy", a fost lansat chiar în anul 1989 în stilul hip-house, devenit rapid un succes în toată Europa, ajungând în top 5 Italia şi pe locul 3 în Germania. Au urmat apoi "Cinema" şi "Scream", iar în 1990, a fost lansat albumul de debut, "Cinema", care s-a bucurat de apreciere din partea publicului.
În anul 1991 s-a lansat cel de-al doilea doilea album "My World", însă nu a reuşit să atingă nivelul proiectului anterior, datorită faptului că stilul hip-house intrase în declin.


Al treilea album Ice Mc, lansat în 1994, a fost Ice' N' Green, proiect rebranduit şi care a beneficiat de vocea extraordinară a Alexiei. Ian Colin Campbell (Ice Mc) are acum un nou look şi un stil readaptat: raggamuffin. Trei dintre melodiile sale de succes, inclusiv mega-hitul "Think About The Way", au fost incluse pe coloana sonoră a filmului Trainspotting din anul 1996 (Din viaţă scapă cine poate), al cărui mesaj, ieşit din zona underground, a făcut istorie.  Piesa "Take Away The Colour" a cucerit publicul încă de la prima sa versiune, intrând rapid în toate topurile din întreaga lume. Albumul a fost lansat, de asemenea, în SUA, iar în 1995 apare şi varianta " Ice' N' Green - Album Remix".
În 1996 apare albumul "Dreadatour", album produs de cei de la Masterboy, iar piesa promovată a fost "Give Me the Light”.
După o pauză de câţiva ani, numită cu răutate "pauza italiană’’, Ice MC şi Robyx au început să lucreze un nou material discografic. La data de 19 aprilie 2004, albumul "Cold Skool" ieşea pe piaţă şi era lansat de casa de discuri Time Records. A fost un proiect diferit ca stil şi discutabil din toate punctele de vedere.
Printre cele mai cunoscute piese Ice Mc se numără "Scream", "Easy", "It's A Rainy Day", "Take Away The Colour", "Think About The Way" şi "Give Me the Light".

Atenţie!
Nu trimiteţi cereri pentru descărcarea acestor selecţii, nu doresc încălcarea drepturilor de autor, scopul nu este pecuniar, ci unul nobil. Un remember al acelor vremuri. În fiecare săptămână, duminica în special, voi publica câte o selecţie despre o formaţie/trupă ai acelor ani. Audiţie plăcută şi aştept comentariile dvs.!

Urmează LA BOUCHE pe data de 25 august 2013

Puteți să dați like şi pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postări ale blogului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ţi-a plăcut articolul poate vrei să laşi un comentariu?